2008/2009-es éves zöld beszámoló (dán nyelven)

A Dana Lim a környezetre összpontosít

A Dana Lim A/S hangsúlyozza a környezetkímélő termékek fejlesztésének fontosságát, miközben figyelembe veszi a munkakörnyezetet is, hogy vásárlóink és munkatársaink érdekeit egyaránt szem előtt tartsuk

Ezért minden esetben megköveteljük, hogy nyersanyag-beszállítóink naprakész, az aktuális előírásoknak megfelelő adatlapokat biztosítsanak. Ezen kívül beszállítóinknak mindig készen kell állniuk, hogy választ adjanak mindazon kérdésekre, melyeket a Dana Lim a környezet védelmének érdekében, ezen szempontok alapján tesz fel.

 

Termékfejlesztés, mely előnyös a környezet számára
A Dana Lim és beszállítói együttműködése és a termékfejlesztési stratégiánk együtt biztosítja, hogy termékeink összetevőinek kiválasztásakor törekedjünk a lehető leginkább környezetbarát nyersanyagok kiválasztására, illetve szükség esetén a megfelelő, "zöld" alternatíva megtalálására.

A vásárlói visszajelzések figyelembe vételével törekszünk a minél veszélytelenebb termékek kifejlesztésére, miközben nagy figyelmet fordítunk a munkakörülményekre is - a szerves oldószert tartalmazó termékek helyett például a vízbázisú anyagok fejlesztésére helyezzük a hangsúlyt.

 

Készen a REACH-re
2002 óta a Dana Lim A/S részt vesz a kereskedelmi szövetség REACH projektcsoportjában. A cél, hogy felkészítsük a szövetséget azon követelményekre, melyekkel a vállalatok szembesülni fognak az EU hamarosan bevezetendő kémiai szabályozásának (REACH) hatályba lépésével.

A Dana Lim a kereskedelmi szövetség REACH projektjében való részvételének és az ezt kísérő belső változásoknak, újításoknak köszönhetően jól halad a REACH-előkészületekkel.

A Dana Lim célja, hogy minden új, releváns és bevezetendő környezetvédelmi szabályozással kapcsolatban jól informált legyen, ezért a gyár részt vesz a Dán Ragasztó és Tömítő Szövetség "Termékbizottsága" és a Ragasztók és Tömítők Szövetsége által felállított "Ragasztástechnikai Bizottság" munkájában.

 

Az éves Zöld beszámoló
A Dana Lim minden évben zöld beszámolót készít, mely szövegesen és ábrákkal is szemlélteti a gyártással kapcsolatos legfontosabb környezeti változókat, illetve a cég saját céljait és a hatóságok felől érkező elvárásokat.

A zöld beszámoló legfrissebb, dán nyelvű verziója letölthető innen.